CHP’DE SON DAKİKA GOLÜ, ADAY BİZİM (İŞÇİ) BAYRAM OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Belediye Başkan adaylığında son dakika değişimi ile aday  Bayram Karadağ oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) bugün toplandı. Karabük İl-İlçe Yönetimlerinin görüşleri sonrası yapılan daraltılmış ön seçim sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda İsmail Yalav ismi gündeme geldi ise de sonradan yapılan değerlendirmeler neticesinde Bayram Karadağ isminde […]

CHP’DE SON DAKİKA GOLÜ, ADAY BİZİM (İŞÇİ) BAYRAM OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabük Belediye Başkan adaylığı sürecinde beklenmedik bir değişiklik yaşandı. Son dakika kararıyla, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantısında adaylığı önceden düşünülen İsmail Yalav yerine Bayram Karadağ olarak belirlendi.

Bayram Karadağ, evinde çay içerken adaylık haberi ile karşılaştı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Hepimize hayırlı olsun. Yaşanılan değil, yaşanabilir bir Karabük'ü birlikte başaracağız" dedi.

Parti içindeki eski isimler, İsmail Yalav'ın MHP kökenli olduğunu, daha önce İYİ Parti'den aday olduğunu MYK ve Parti Meclisine duyurduktan sonra Bayram Karadağ'ın tercih edildiğini belirtiyor. Ancak, adaylık için önce DEVA partisinden Yusuf Aydın'ın ardından İYİ Parti'den aday olup istifa eden iş insanı İsmail Yalav'a neden baskı yapıldığı konusunda bir anlam bulunamıyor.

CHP Parti Meclisi, Karabük'ü bir işçi kenti olarak nitelendirerek, Bayram Karadağ'ın KARDEMİR İşçisi olması ve partideki çeşitli görevleri nedeniyle son dakika kararı aldığını belirtti. Parti içi oylamada üç aday arasında birinci sırada yer almasının bu kararda etkili olduğu ifade edildi.

CHP tabanı, aday değişikliğine farklı tepkiler gösteriyor. Kimi, parti içinden adayın olumlu bir seçim olduğunu düşünürken, bazıları "Parti yine teslim olmuş" gibi eleştirel görüşlerini sosyal medya ağları üzerinden paylaşıyor.

 

Dipnotlar:

İsmail Yalav: CHP'den önce MHP kökenli olan ve daha önce İYİ Parti'den adaylık deneyimi bulunan isim.
Bayram Karadağ: KARDEMİR İşçisi olan ve CHP içinde çeşitli görevlerde bulunmuş bir isim.
DEVA Partisi: Babür ve Babür'ün liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi.
İYİ Parti: Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti.
CHP Parti Meclisi: Cumhuriyet Halk Partisi'nin en üst düzey karar alma organı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER