Karabük Bilim Sanat Merkezinde Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesinin Açılışı Gerçekleştirildi

Karabük Bilim Sanat Merkezinde Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesinin açılışı düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.

Karabük Bilim Sanat Merkezinde Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesinin Açılışı Gerçekleştirildi

Törene İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, BİLSEM Müdürü Seçil ARAŞKAL, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Geleceğin teknoloji yıldızlarını, bilim insanlarını ve astronotlarını yetiştirme noktasında Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesi'nin önemli derecede katkı sağlayacağını belirten İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, "Ülkemiz artık teknolojiyi dışarıdan alıp kullanan değil Ülkemizin her köşesindeki büyük atılımlarla teknolojiyi üreten, tasarlayan bunu da bilim temelli yapma yetkinliğe sahiptir. Biz de çocuklarımızla geleceğimizi birlikte şekillendiriyoruz. BİLSEM' de Devletimizin sağlamış olduğu büyük imkanlarla öğrencilerimizi bilimle buluşturmanın mutluluğunu yaşamaktayız.

Uzay yolcusu Albay Alper Gezeravcı'nın ISS deki yapacağı deneylerle ülkemize kazandıracağı bilimsel ve teknolojik katkıları Karabük BİLSEM Astronomi, Havacılık ve Uzay atölye öğrencileri de kendilerine ilham alarak kullanacaklardır." diyerek, etkili ve kalıcı öğrenme ortamı oluşturarak öğrencilerimize bu güzel fırsatı sunan BİLSEM Müdürü Seçil ARAŞKAL ile öğretmenler Hanife KILIÇ ve Kemal ERSAY'a teşekkür etti.

Konuşmasının akabinde İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte Astronomi, Havacılık ve Uzay Atölyesinin açılışını gerçekleştirerek hayırlı olması temennisinde bulundu.

Atölyedeki yapılan çalışmalar ve materyaller hakkında öğretmen ve öğrencilerden bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Ceren Yıldız

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER