Safranbolu Safranı, AB’den Coğrafi İşaret Tescili Aldı.

UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Safranbolu; ürettiği safranı Avrupa Birliği tescil sürecinİ başarıyla tamamladı. Böylece “Safranbolu Safranı” ülkemizde tescil edilen ilk baharat oldu.

Safranbolu Safranı, AB’den Coğrafi İşaret Tescili Aldı.

Safranbolu Safranı’nın Avrupa Birliği’nden tescil almasının ardından bir açıklama yapan Vali Mustafa Yavuz; “Safranbolu Safranı’nın Karabük’ün kültürel ve coğrafi mirasının bir parçası olduğunu ifade ederek; Türkiye’nin AB’den coğrafi işaret tescili alan 19’uncu ürünü Safranbolu Safranı, hem tarihi değeri hem de lezzetiyle ülkemizin ve dünyanın en kaliteli safranlarından biridir. Bu değerli ürünümüzün AB’den coğrafi işaret tescili alması, kentimizin tanıtımı ve ekonomisi için önemli bir fırsattır. Safranbolu Safranı’nın tescillenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Vali Mustafa Yavuz, Karabük Valiliği olarak 2024 yılını Karabük'ün değerlerinin coğrafi tescillerinin yapılacağı yıl ilan ettiklerini, ilimize ait tüm değerlerin tescil edilmesinin koruma ve tanıtım açısından önemli olduğunu" ifade etti.

Karabük Miletvekili Ali Keskinkılıç Safranbolu Safranı’nın Avrupa Birliği’nden tescil almasının ardından yaptığı açıklamada " Türkiye'nin AB'den coğrafi işaret tescili alan 19'uncu ürünü “Safranbolu Safranı” "Avrupa Birliği’nden tescilli ilk baharatımız oldu.Ülkemize hayırlı uğurlu olsun.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2024, 22:35

Ceren Yıldız

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER