Köyüne kurduğu sistemle yıllık 1 milyon 400 bin lira kazanıyor! Ispartalı genç dahiyane projeyle paraya para demiyor

Köyüne kurduğu sistem sayesinde yılda 1 milyon 400 bin lira kazanıyor! Ispartalı gencin dahiyane projesiyle adeta paraya para demiyor! İşte ayrıntılar...

Köyüne kurduğu sistemle yıllık 1 milyon 400 bin lira kazanıyor! Ispartalı genç dahiyane projeyle paraya para demiyor

Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Sarıidris kasabasında yaşayan Mehmet Akif Akıncı, kasaba genelinde 600 metrekarelik bir tesis kurarak istiridye mantarı üretimi yaparak kendine özgü bir girişimde bulunuyor.

Başarıyla yürüttüğü proje sayesinde yılda tam 1 milyon 400 bin lira gelir elde ediyor. İlkbahar, sonbahar ve kış aylarında üretim yapan genç girişimci, yılda toplamda 20 ton mantar üretiyor.

Kendi tesislerini kurarak tek başına çalışan Akıncı, mantar üretiminin her aşamasına özen göstererek, üretimden başlayıp ihracata kadar süreci yönetiyor. Yeni seralar kurarak üretim kapasitesini artırmayı hedefleyen Akıncı, 2016 yılında sadece 5 çadır ile başladığı üretimi zaman içinde genişleterek başarılı bir noktaya getirdi. "Pamuk atıklarından üretimi kendim yapıyorum. Sarıidris kasabasında kültür mantarı üretiminin yanında çeşitlilik olsun diye istiridye mantarı üretimi gerçekleştiriyorum. Ürettiğimiz ürünleri İstanbul ve Isparta’daki pazarlara gönderiyorum" şeklinde açıklamada bulunuyor.

Genç girişimci, ürettiği mantarları kilogram başına 70-80 TL aralığında satışa sunuyor. Gelecekteki hedefleri arasında yeni seralar kurarak üretimini artırmak ve daha geniş bir pazar ağına ulaşmak bulunuyor.

Metinde geçen kurum ve kişiler şunlardır:

  • Mehmet Akif Akıncı (Girişimci)
  • Sarıidris Kasabası (Konum)
  • İstanbul (Pazar)
  • Isparta (Pazar)

 

 


 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2024, 18:11

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER