Safranbolu Belediyesi’nde En Düşük İşçi Maaşı 25 Bin TL Oldu

Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde Safranbolu Belediyesi Personel Limited Şirketi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu sözleşme imzalandı.

Safranbolu Belediyesi’nde En Düşük İşçi Maaşı 25 Bin TL Oldu

Safranbolu Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı sosyal yardımların da içinde yer aldığı son 6 aylık dönemle birlikte yüzde 87’lik zamla 25 bin TL oldu. 

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse konuşmasında; “Safranbolu gibi çok özel bir kente her birimiz sağladığımız hizmetle çok önemli bir görev yapıyoruz. Bunu da 5 senedir layığıyla yaptığımızı düşünüyor ve her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizim amacımız sizlerin yaptığı hizmetlerin karşılığını her zaman verebilmekti, bu ülkede bu çok mümkün olmuyor, gönlümüzden geçeni her zaman uygulamaya koyamıyoruz ya da koysak bile bir süre sonra cebimize girmeden paralar çıkıyor. Ekonomik krizi hepimiz çok ağır bir şekilde yaşıyoruz. Her birimiz ay sonu gelecek diye ödemeler gelecek diye tedirginiz. Biz belediyemizin ailemizin personeli bir nebze olsun rahat nefes alsın istedik. İnşallah hepiniz çıkan sonuçtan mutlu olursunuz diye ümit ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Köse; “01.01.2024 tarihinde toplu sözleşme zammı üzerine ilave yüzde 16 zam yapılarak 01.01.2024 tarihinde uygulanan zam yüzde 59.5 olmuştur. 6 aylık dönemde toplu sözleşme zammı ve yapılan iyileştirmelerle yaklaşık yüzde 87 zam oranına ulaşılmıştır. Bu sözleşmeler neticesinde Safranbolu Belediyesi’nde en düşük çalışan maaşı 25 bin TL olmuştur. Hayırlı olmasını diliyorum ve ailelerinizle keyifle harcayacağınız günler gelsin istiyorum” dedi.

Ceren Yıldız

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER