65 Yaş Üstü Para Yardımı: PTT'den Alabilirsiniz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yaptığı açıklamaya göre, ihtiyaç sahibi olan 65 yaş ve üzeri olan kişilere maddi yardımda bulunacaklarını belirtti. Yaşlılık maaşı da olarak bilinen bu yardım, 65 yaş ve üzeri belli başlı şartları taşıyan kişilere sunuluyor.

65 Yaş Üstü Para Yardımı: PTT'den Alabilirsiniz

Belli başlı zamanlarında ödenen bu yardım, PTT üzerinden 65 yaş ve üzeri olan kişilere yılda 4 kez yapılıyor. Bakanlık tarafından yapılan bu yardımdan 65 yaş ve üzeri olan pek çok vatandaş  faydalanabiliyor.

Başvuruları gerçekleştiren 65 yaş üzeri vatandaşlar, PTT üzerinden yılda 4 kez yapılan bu yardımlardan faydalanabilecek. PTT gişelerine giderek, gerekli olan T.C. kimlik numarası ve kimlik kartı ile yardım paralarının çekimlerini gerçekleştirmek mümkün.

65 Yaş Üstü Yardım İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Gelir durumunu gösteren belge, ikametgah belgesi, nüfus cüzdanı ve vesikalık fotoğraf gibi belgelerle birlikte ilçe ve belediyelere giderek, 65 yaş üstü yardımına başvuruda bulunabilirsiniz. Aynı zamanda eğer varsa sağlık raporu gibi raporların da sunulması gerekiyor. Lazım olan bu belgeler ile başvurduktan sonra gerekli şartları taşıdığınız takdirde, yılda 4 kez bu yaşlılık maaşlarından faydalanabilirsiniz.

Mart, Haziran, Eylül ve Aralık olmak üzere yılda 4 kez 868 TL miktarında yaşlılık ödemesi yapılıyor. Bu ödemelerden 65 yaş ve üzeri pek çok vatandaş faydalanabiliyor. Yılda dört kez yapılan bu aylıkları alabilmek için ilçe belediyelerine gerekli belgelerle birlikte başvurmak ve başvuruların onaylanması gerekiyor.

Aynı zamanda e-devlet üzerinden de gerekli araştırma ve gerekli belgeler ile kolaylıkla başvuru yapılabiliyor. Devlet ve bakanlık tarafından sunulan bu 868 TL’den faydalanmak için düzenli gelirin olmaması ve 65 yaşını doldurmuş olma şartları da aranıyor.

Kimler Yararlanabilir?

Belli başlı şartları sağlayan kişiler, bu yaşlılık maaşlarından yararlanabilecek. Belirtilen şartlardan ilki, 65 yaş ve üzeri olmak. Ayrıca bu maaşlardan yararlanmak isteyen kişilerin, herhangi bir SSK ya da bağ-kur’dan emekli aylığının bulunmaması ve düzenli gelirinin bulunmaması gerekiyor. Düzenli geliri bulunmayan vatandaşlar ve 65 yaşını doldurmuş olan vatandaşlar, gerekli sağlık raporları, gelir durumunu belirten belgeleri ve diğer istenen belgeler ile birlikte başvurduktan sonra olumlu yanıt alırlarsa, bu yarımdan faydalanabiliyor. Olumlu yanıt aldıktan sonra ise yılda 4 kez 868 TL'lik ödemeden faydalanmak mümkün olacak. Bu ödemeler, yılda 4 kez yapılması ile birlikte 65 yaş ve üzeri olan ve farklı bir geliri bulunmayan herkese sağlanacak. Ayrıca yaşlılık maaşından yararlanmak isteyen kişiler, devletin yaşam kalitesini yükseltme amaçlı sunduğu bu maaşlardan gelirleri olmadığı sürece faydalanabilecek. Geçmişten bu yana sağlanan bu yaşlılık aylıkları günümüzde halen devam etmekle birlikte yılda 4 kez ödenmeye de devam edecek.

Kaç Ayda Bir Yapılır?

Yıl içerisinde her 3 ayda bir yaşlılık aylığı verilirken, 868 TL tutarında olan bu miktardan yılın belli aylarında 4 kez yararlanabilirsiniz.

Yılın belli zamanlarında yararlanmanın mümkün olduğu bu yaşlılık aylığı, 65 yaşını doldurmuş ve düzenli geliri olmayan kişiler için devlet tarafından sunuluyor. Amaç, yaşam standartlarını  bir nebze olsun yükseltebilmek. Aynı zamanda nakit ihtiyacı duyan yaşlı kişilerin belli zamanlarda bu ihtiyacını giderebilmek de bir diğer hedef. Yılda 4 kez sunulan bu tutarla birlikte 868 TL, 65 yaşını doldurmuş kişilere veriliyor.

Başvuru yapabilmek için e-devlet üzerinden ya da ilçe belediyeleri üzerinden yüz yüze görüşme gerçekleştirdikten sonra kolaylıkla başvurunuzu yapabilirsiniz. Kolay şekilde yapılan başvurudan sonra, başvuru onaylandığı sürece her 3 ayda bir yaşlılık aylığını düzenli şekilde almak mümkün oluyor.  Bakanlık tarafından sunulan bu ödemeyi PTT’lerden kolaylıkla çekebilirsiniz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER