Karabük'te Güvenlik Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Karabük Valisi Mustafa Yavuz Güvenlik Değerlendirme Toplantısı’nda; “Vatandaşlarımızın Güvenliği, Huzuru İçin Tüm Birimlerimizle 24 Saat Sahada Olacağız” dedi.

Karabük'te  Güvenlik Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Vali Mustafa Yavuz, Güvenlik Değerlendirme Toplantısı’nda Basın Mensupları ile bir araya geldi.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Vali Mustafa Yavuz, İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ve ilin Medya Temsilcileri katıldı.

Vali Mustafa Yavuz toplantıya; vatanımız, bayrağımız ve ülkemizin bağımsızlığı uğruna şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıp, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı.

2024 yılında da; ilimizin huzuru, güvenliği, refahı, gelişimi ve kalkınması için, tüm kurumlarımızın var gücüyle ve ortak akılla çalışacağını ifade eden Valimiz Mustafa Yavuz konuşmasında;

“İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” anlayışı ana referansımız olacaktır.

Tüm çalışmalarımızda; Karabüklü hemşehrilerimizin huzuru, güvenliği, mutluluğu, memnuniyeti ve refahının korunup geliştirilmesi temel amacımız.

Bu şehirde yaşayan 252 bin Karabüklü hemşehrimizin, can ve mal güvenliğinin bizlere emanet olduğunun farkındayız ve bunun bilinci içerisindeyiz.

Vatandaşlarımızın güvenliği, huzuru için ve suç işlenmesinin önlenmesi için tüm birimlerimizle 24 saat sahada yer alacağız.

Amacımız, aydınlatılmayan bir olayımızın dahi kalmamasıdır. Tüm suçluların yakalanarak adalete teslim edilmesi bundan sonrada temel hedefimiz olacaktır.

Ülkemizin; birliği, beraberliği ve bağımsızlığı adına tüm terör örgütleriyle mücadelemiz aralıksız ve kesintisiz devam edecek.

Bu şehirde, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği adına tüm suç örgütleriyle mücadelemiz kararlıkla sürecektir

Şunun bilinmesini isteriz ki; hiçbir gencimizin ve vatandaşımızın zehirlenmesine asla müsaade edilmeyecektir.

Teknolojik gelişmelere paralel olarak, sanal ortamda işlenen suçların önlenmesi ve sanal ortamda suçlularla mücadelemiz devam etmekte olup, sanal devriyeler ile sürekli görev başında olduğumuzu vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum.

Hakkında çeşitli suçlardan yakalama kararı bulunan şahısların aramızda gezmesine asla müsaade edemeyiz.

Kadına karşı şiddetin önlenmesi bütüncül bir mücadeleyi gerektirmekte olup, tüm kurumlarımızla etkin bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz.

Her türlü şiddet olayını vatandaşlarımız, KADES uygulaması üzerinden kolluk birimlerimizde iletebilirler.

Kamu düzenin sağlanmasında önemli bir yeri olan idari yaptırım kararları ile ilgili uygulama ve denetimlere bu yılda aralıksız devam edilecektir.

Trafik kazalarının önlenmesi ve azaltılması ile ilgili altyapı iyileştirilmesi, trafik işaretlerinin sayısının artırılması, sürücü eğitimleri ve denetimlere ağırlık vereceğiz.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenlinin sağlanması adına 2024 yılında denetimlere aralıksız devam edileceğinin tüm vatandaşlarımız tarafından bilinmesini isteriz.

Bu konuda, tüm sürücülerimizden ricam; can ve mal güvenliği için; emniyet kemeri takılması, kırmızı ışık ihlali, aşırı hız, hatalı sollama ve telefonla konuşma gibi temel trafik kurallarına uymalarıdır.

Motosikletlerin karıştığı kazaların analizinin yapılarak bu konuda özel tedbir geliştirilmesi ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu konuda tüm işyerlerimizin iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirleri eksiksiz alması konusunda denetimlere ağırlık verilecektir.

İlimizde gerek kamuda, gerekse özel sektörde görev yapan özel güvenlik görevlilerinin kamu düzeni ve güvenliğine katkılarının daha fazla artırılması için eğitim faaliyetlerine devam edilecektir.

Can dostlarımızın güvenli ortamlarda barınmaları adına yapılan çalışmaların takipçisi olacağımızı belirtmek isterim.

Kamu düzeni, güvenliği, huzurun sağlanması adına yeni projelerin hazırlanarak uygulamaya konulması konusunda çalışmalara önceliğimizdir.

Yavrularımızın güvenli bir ortamda eğitim ve öğretim görmeleri adına denetimleri aralıksız devam ettireceğiz.

Bu konuda; herkesi vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için duyarlı olmaya davet ediyorum.

Kolluk birimlerimizin daha iyi fiziki şartlarda güvenlik hizmeti sunmaları adına, imkanlar ölçüsünde fiziki iyileştirmelere önem vermekteyiz.

Seçimlerin; güvenli, huzurlu ve demokratik bir ortamda yapılması adına, yasal anlamada alınması gereken tüm tedbirlerin alınacağını tüm vatandaşlarımızın bilmesini isterim.

Tüm şehit ailelerimizin ve gazilerimizin bizlere ve Devletimize emanet olduklarının bilinci içerisinde sürekli iletişim halinde bulunmaya özen gösterilmektedir.

2024 yılında; daha huzurlu ve daha güvenli bir Karabük için Valiliğimizin koordinesinde, kolluk birimlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, Karabüklü hemşehrilerimiz ve siz değerli basın mensuplarımızla birlikte ele ele hep birlikte 24 saat çalışacağız.

İlimizde; kamu düzeni, kamu güvenliği ve huzurun sağlanması adına, kamu görevi yapan siz değerli basın mensupları ve basın kuruluşlarımızın desteklerinin bizler için çok kıymetli olduğunu belirtmek isterim.

Güvenlik Değerlendirme Toplantısına katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2024, 11:04

Ceren Yıldız

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER