Karabük'ün yeni turizm yüzü "Nehirpark Yaşam Merkezi"

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, seçim çalışmaları kapsamında ikinci mega projesini 'Nehir Park' yaşam merkezini kamuoyuna açıkladı.

Karabük'ün yeni turizm yüzü

Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, seçim çalışmaları kapsamında şehrin gelişimi ve modernleşmesi adına ikinci mega projesini tanıttı. 'Nehir Park' adını taşıyan yaşam merkezi projesi ile şehrin vizyonunu oluşturmayı hedefleyen Çetinkaya, projenin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Çetinkaya, projenin temel amacını, "Daha yeşil bir Karabük mümkün" diyerek açıkladı. Araç çayı kenarında hayata geçirilecek Nehir Park'ın, şehre nefes alma alanı olarak işlev göreceğini belirten Çetinkaya, turizm potansiyelini artırmayı ve çeşitli sosyal aktiviteler için bir merkez oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Projede, araç çayı üzerinde kano ve sandal gibi su sporlarına uygun tesislerin yanı sıra restoranlar, çay bahçeleri, spor sahaları, yürüyüş ve bisiklet yolları, seyir kuleleri, çocuk parkları, suyolları, ve süs havuzları gibi unsurlar yer alacak. Lokasyonunun ulaşım açısından kolay olmasıyla, tüm hemşehrilerin toplu taşıma ile rahatlıkla ulaşabileceği bir noktada konumlandırılacağını vurgulayan Çetinkaya, bu ve benzeri yeşil alan projeleri ile Karabük'ün hava kalitesini artırmayı amaçladıklarını dile getirdi.

İkinci mega proje olan Nehir Park yaşam alanının, Karabük'ün ortasından geçen Araç çayının cazibe merkezi haline geleceğini belirten Çetinkaya, proje detaylarını şu şekilde açıkladı: "Üniversite köprüsü altından itibaren projelendirdiğimiz Nehir Park içinde, restoranlar, büfeler, kütüphane, kadın kooperatiflerinin ve gençlik kulüplerinin binaları yer alacak. Su sporları, kano ve sandal gezileri gibi aktivitelerin gerçekleşeceği bu alan, Balıklarkayası mevkiine inşa edilecek. Bu proje, Safranbolu'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olacak ve bölge turizmine katkı sağlayacak."

Çetinkaya, projelerinin sadece fiziksel değişimleri değil, aynı zamanda şehir vizyonunu oluşturmayı amaçladıklarını belirterek, "Biz hizmet için yola çıktık. Kısır siyasi söylemler yerine, şehrimizi daha yaşanabilir kılacak, popülasyonunu artıracak ve ticari ekonomik hacmini yükseltecek çalışmalar yapıyoruz. Bu projeler, sadece birer proje değil, bir şehir vizyonu oluşturma çabasıdır. Karabük'ü daha büyük, modern ve çağdaş bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz" dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER