Eğitim Araştırmada 10 Yılda 6 Başhekim, 5 Müdür Değişti

Türk Sağlık Sen Karabük Şube Başkanı Sadık DOĞDU sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sağlıkta Sözleşmeli Yönetici atamalarına değindi.

Eğitim Araştırmada 10 Yılda 6 Başhekim, 5 Müdür Değişti

DOGDU yaptıgı açıklamda 2014 yılında Üç (3) Hastanenin birleşmesi ile İlin tek Hastanesi olarak hizmet vermeye başlayan  10 yılını Mayıs ayında tamamlayacak olan hastanede  Altı (6) Başhekim (şu an görevi başında) Beş(5) İdari ve     Mali işleri Müdürü. Beş (5 )Destek Hizmetleri Müdürü. Üç (3) Sağlık Hizmetleri Müdürü ve hatta (1yıla yakın)uzun süre Müdür yardımcısı vekaleten  yürütüldüğünü belirtti. 

  Türk Sağlık Sen olarak her alanda Sözleşmeli idarecilik sistemi olan Sağlıktaki bu sisteme karşı olduklarını ifade etti.

Yaklaşık 18  ayda bir idareci değiştiğini fade eden DOĞDU, çalışana odaklı bir sistem değil adamına göre bir sistem oluşturulması nedeni ile bu durumun kaçınılmaz bir sonuç olduğunu ifade etti. 

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı DOĞDU'nun paylaşımı;

KARABÜK EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ

2014 yılında Üç (3) Hastanemizin birleşmesi ile İlimizin tek Hastanesi olarak hizmet vermeye başladı.

 Hizmet  vereli tam 10 yılını Mayıs ayında tamamlanacak.

 Bu 10 yıl içerisinde yönetimde

Altı.(6)
Başhekim (şu an görevi başında)

Beş(5) İdari ve     Mali işleri Müdürü.

Beş (5 )Destek Hizmetleri Müdürü.

Üç (3) Sağlık Hizmetleri Müdürü ve hatta (1yıla yakın)uzun süre Müdür yardımcısı vekaleten hizmete yürüttü.

 Sözleşmeli idarecilik sistemi olan Sağlıktaki bu sisteme cepheden karşı olduğumuzu Türk Sağlık Sendikası olarak her alanda dile getiriyoruz.

 Haklı olduğumuz bu verilerle birlikte ortadadır. 
çünkü ortalama Onseki (18) ay gibi bir süre idarecilik yaptıklarını görüyoruz.

 Bu demek oluyor ki: kişilerde bir sıkıntı görünmüyor sıkıntı siyasete göre bir sistem, İdarecilerin kendilerine göre bir sistem, kişiye özel bir sistem sendikasına göre sistem,çalışana odaklı bir sistem değil adamına göre bir sistem oluştururlarsa sonuç bu şekilde kaçınılmaz oluyor.

Önemli olan SİSTEM Kurum kültürü Kurum hafızası sistemini çalışır hale getirmek için 

Bir Sendika Başkanı olarak çağrım şudur ki:

 Türkiye'nin İkinci büyük Sendikası ve Sivil toplum örgütü  Özgür ağırlığı en güçlü olan Türk   Memurunun amiral gemisi Türk Sağlık Sendikasının görüşü, düşüncesi, çözüm önerileri alınmadan ben bilirim ben yaptım, ben böyle uygun gördüm diyerek hizmeti veren sağlık çalışanlarının içerisinde olmadığı hiç bir hizmetin  başarıya ulaşması mümkün değildir.

Gelin hep birlikte hizmetin kalitesini (hizmeti vereni ve alanı)artırmak için ben değil biz, çalışan odaklı, geri bildirime önem veren,ön yargılarımız'dan uzak çalışanın temsilcisi  sosyal taraf olan sendikaları içine alacak şekilde çözüm odaklı katkı vermeye Türk Sağlık Sendikası olarak hazırız.

Türkiye Kamu Sen Karabük İl Temsilcisi

Türk Sağlık Sen Karabük Şube Başkanı

 SADIK DOĞDU

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2024, 11:26

Ceren Yıldız

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER