Nöbet Muafiyet Raporu Nedir? Hangi Hastalıklarda Alınır? - Sağlık Ağı

Nöbet muafiyet raporunun ne olduğuna ve nasıl alındığına dair bilgileri, taşıması gereken şartları ve kapsamını haberimizde bulabilirsiniz.

Nöbet Muafiyet Raporu Nedir? Hangi Hastalıklarda Alınır? - Sağlık Ağı

Hastanelerdeki hizmetlerin 24 saat kesintisiz olarak yürütülmesi esas olduğu için nöbet muafiyet raporu alma konusunda sorunlar yaşanabilmekte ve bu rapor, raporu geçersiz sayılan sağlık çalışanları nedeniyle gündeme gelebilmektedir. Rapora dair bütün bilgileri ve sağlık çalışanlarının hangi durumlarda nöbet tutmaktan muaf olduğuna dair gerekli bilgiler, haberimizde…

Sağlık Bakanlığı Nöbet Muafiyeti 2022

Sağlık Bakanlığı nöbet muafiyeti, personelin nöbet hizmetlerinden muafiyet raporu almasıyla sağlanır. Bu rapora sahip olmayan personel, kurumun işleyişine uygun olarak nöbet sistemine dahil olmak ve kurum amiri tarafından düzenlenen/onaylanan çizelgeye uymak zorundadır. Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliği, nöbet esaslarının belirlenmesinde kurum amirinin sorumlu ve yetkili olduğunu açıkça belirtir.

Ancak sağlık personeli, kanunlarda ve yönetmeliklerde belirtilen durumlarda nöbet hizmetlerinden muafiyet raporu alarak nöbet tutmayabilir.

Nöbet Hizmetlerinden Muafiyet Raporu Nedir?

Nöbet hizmetlerinden muafiyet raporu ya da nöbet muafiyet raporu bilinen rapor, kişinin nöbet tutamayacağını açık ve net olarak ifade eden bir sağlık kurulu raporudur. Bu tür raporlar, ikna edici ve açık gerekçe ya da gerekçeler içermelidir.

Nöbet hizmetlerinden muafiyet raporu, doğrudan bir sağlık sorunundan ötürü alınabileceği gibi bazı durumlar (engelli olmak gibi) nedeniyle de alınabilir.

Gece Nöbeti Muafiyet Raporu Nedir, Nasıl Alınır?

Herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle alınan nöbet muafiyet raporu, “gece nöbeti tutamaz” ibaresi içersin veya içermesin, gece nöbetleri için geçerlidir. Bu kapsamda nöbet hizmetlerinden muafiyet raporu alan kişiler, hafta sonu ve resmi tatil günlerinde günüz nöbeti tutmaya devam ederler.

Gece nöbeti muafiyet raporu almak isteyen bir sağlık personeli, şu adımları takip etmelidir:

Nöbet Muafiyeti Gerektiren Hastalıklar Nelerdir?

Nöbet muafiyeti gerektiren hastalıklar, kanunlarda ve yönetmeliklerde net olarak tanımlanmaz. Herhangi bir sağlık sorunu nedeniyle nöbet tutamayacak durumda olduğuna kanaat edilen personele, hastanelerin sağlık kurulları tarafından nöbet muafiyet raporu düzenlenir.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER