Karabük Üniversitesi'nde yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı getirildi

Bazı kadın ve erkek öğrencilerin, Afrikalı öğrencilerden cinsel yolla bulaşan HPV ve HIV gibi hastalıklara yakalandığının iddia edildiği Karabük Üniversitesi’nde yabancı öğrencilere sağlık raporu zorunluluğu getirildi. Üniversite yönetimi, çok sayıda yabancı öğrencinin kayıt yaptırdığı okula giriş koşullarını da değiştirdi ve ÖSYM tarafından yapılan TR-YÖS sınavında başarılı olma şartı getirdi. Afrikalı öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan Türk erkek ve kadın öğrencilerin itiraflarında HPV ve HIV şüphesiyle hastaneye gittikleri belirtiliyordu.

Karabük Üniversitesi'nde yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı getirildi

İnstagram'daki "Karabük Üniversitesi İtiraf Sayfası" isimli hesapta Afrikalı öğrencilerle cinsel birliktelik yaşayan Türk erkek ve kadın öğrencilerin paylaşımları, tartışılmaya devam ediyor. Mesajlarda, öğrencilerin bazılarının HPV, bazılarının da HIV şüphesiyle hastaneye gittiği ileri sürülmüştü. 

Paylaşımlar üzerine Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyadaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, herhangi bir HIV ve HPV artışı olmadığını belirten açıklamada bulundu. Karabük Üniversitesi de açıklamayı sosyal medya adresinden paylaşarak iddiaları yalanladı.

KAYITTA SAĞLIK RAPORU ŞARTI

Ancak, iddialar tartışılmaya devam ediyor. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, yeni açıklamalarında iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Karabük’te bulaşıcı hastalık sayısının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirtirken; üniversite yetkilileri de yaşananların ardından birtakım önlemler aldıklarını söyledi. Alınan bazı önlemler dikkati çekti. Yetkililerin aktardığına göre, üniversite “tüm yabancı uyruklu öğrencilere Sağlık Kurulu Raporu alma zorunluluğu” getirdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER